Patience

patience online spelenPatience is een zeer populair kaartspel voor 1 persoon. Het spel heet niet voor niets patience, wat geduld betekent. Je moet namelijk wat geduld hebben om dit spel tot een goed einde te leiden. Patience staat ook wel bekend als Solitaire en Klondike. Napoleon heeft dit spel vroeger gespeeld om zijn tijd te verdoen.

Patience Spelen

Het doel is om alle kaarten in de 4 boxen van Aas, 2 t/m 10, boer, vrouw, heer in juiste volgorde en kleur te plaatsen.

Schud de kaarten en maak zeven stapeltjes waarvan de kaarten dicht liggen. Deze stapels worden het speelveld. De eerste stapel bestaat uit één kaart, stapel twee uit twee kaarten, etc. Draai vervolgens de bovenste kaart van elke stapel om zodat deze zichtbaar wordt. De kaarten die over blijven worden de pot. Boven de zeven stapels komt de ruimte voor de vier boxen waarin de kaarten die komen uiteindelijk weggespeeld worden.

Het uiteindelijke doel van het spel is om de kaarten van Aas, 2 t/m 10, boer, vrouw, heer in de juiste volgorde en kleur in de boxen te plaatsen. Deze moeten worden vrijgespeeld met behulp van het speelveld en de pot.

De kaarten in het speelveld mogen willekeurig verplaatst worden. Er is echter één regel. De kaarten mogen alleen onder een kaart komen te liggen die 1 punt hoger van waarde is, en niet dezelfde kleur heeft. Met kleur wordt bedoeld: Rood en zwart, niet de soorten schoppen, klaveren, ruiten en harten. Dus een harten/ruiten 4 mag onder een schoppen/klaver 5.

Vanuit de pot mag er per drie kaarten gedeeld worden. De bovenste kaart mag gespeeld worden naar het speelveld. Is dit niet mogelijk, dan worden de volgende drie kaarten omgedraaid. Dit, totdat de pot op is. Dan kan er opnieuw gedeeld en gekeken worden of er kaarten weggespeeld kunnen worden, totdat alle kaarten naar het speelveld gespeeld zijn.

Het spel is voltooid wanneer de kaarten van aas t/m heer in de boxen zijn geplaatst. Soms kan het geval zich voordoen dat u vast loopt. Het spel is dan helaas beëindigd.

Patience Online Spelen

Online kun je veel varianten van het bekende Patience spel vinden. Het fijne is hieraan dat alles nu digitaal is en je niet met een echt pak kaarten zit te spelen. Niet meer schudden dus, maar gewoon klikken en slepen met je muis. Niet alle online casino hebben Patience echter beschikbaar.

Comments are closed.